Any: 1593/1604
Lloc d'origen:
Canillo


Descripció:

Maria Bragaira de Canillo fou detinguda i jutjada per bruixa juntament amb altres dones l’any 1593. Es tractava probablement d’una descendent de na Pedrica Bragaira de Canillo, acusada de bruixa al 1551. Sembla que en aquella ocasió, Maria aconseguiria ésser alliberada sota fiança. Tanmateix, l’any 1604 fou de nou detinguda i jutjada juntament amb altres dones assenyalades prèviament en l’actuació de 1593, essent finalment condemnada per bruixa prèvia confiscació dels seus béns per part de la cort.

Sembla que al 1597 una Maria Bragaira de Canillo hauria estat condemnada a desterro perpetu so pena d’assots, juntament amb dues dones més, tot i que no en sabem el motiu.

 
Ref. arxivística:

Com funciona?

En cada fitxa hi trobareu informació sobre les dones acusades de bruixeria a les Valls d'Andorra i sobre els personatges i esdeveniments més importants, acompanyats de breus extractes i referències documentals. El text de les fitxes conté també un sistema d'enllaços. Clicant sobre el nom d'alguna acusada o esdeveniment important, s'accedeix directament a la la fitxa corresponent. També podeu navegar utilitzant el Núvol, o bé realitzar cerques concretes per paraula clau.